Saté van cassave

Saté van cassave is een verrassend lekkere en originele twist op de klassieke saté. Cassave (ook wel maniok genoemd) is een zetmeelrijke wortel die knapperig wordt bij het bakken en een neutrale smaak heeft die perfect samengaat met kruidige marinades.

Ingrediënten: 

500 g cassave (vers of diepvries)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 tl geraspte gember
2 el ketjap manis
1 el limoensap
1 el zonnebloemolie
snufje zout
satéstokjes (van te voren laten weken)

Bereiding:  

Schil de cassave grondig en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Kook de blokjes in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 minuten). Laat ze afkoelen en dep droog. Meng knoflook, gember, ketjap, limoensap, olie en zout tot een marinade. Schep de cassaveblokjes erdoor en laat minstens 30 minuten marineren (langer mag!). 
Rijg de gemarineerde cassave op satéstokjes en grill ze in een grillpan of op de BBQ tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 5–7 minuten per kant).

Serveer de cassave saté met warme pindasaus, wat gebakken uitjes en eventueel een frisse komkommersalade. Perfect als snack, bijgerecht of onderdeel van een Indonesische rijsttafel!

Reacties