Saté Madura - kip
Saté Madura is misschien wel de bekendste saté uit Indonesië. Malse stukjes kip op bamboespiesjes, gemarineerd in een geurige mix van kruiden en ketjap manis, geroosterd boven houtskool voor die onweerstaanbare rooksmaak. Geserveerd met een rijke, zoete pindasaus, lontong en knapperige gebakken uitjes – eenvoudig, maar vol karakter.
Ingrediënten (voor ca. 4 personen):
500 g kipfilet of kippendij, in blokjes van 2 cm
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, fijngehakt
2 el ketjap manis
1 el zoete sojasaus of gewone sojasaus
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
½ tl djinten (gemalen komijn)
1 el palmsuiker (of bruine suiker)
1 el olie
snufje zout
Bereiding:
Meng in een kom de knoflook, sjalot, ketjap manis, sojasaus, ketoembar, djinten, suiker, olie en een snufje zout tot een marinade. Voeg de kipblokjes toe en meng goed. Laat minstens 1 uur marineren (liefst langer, in de koelkast).
Rijg de kip aan bamboespiesjes (laat ze vooraf even weken in water, zodat ze niet verbranden).Rooster de saté boven een houtskoolvuurtje of grillpan, regelmatig kerend, tot de kip gaar en mooi gekarameliseerd is (ca. 8-10 minuten).
"Saté is niet zomaar eten, het is een stokje geluk!"
Waar saté is, is gezelligheid! 🥢🔥
Reacties
Een reactie posten